Hond Jaros als deurmat…

Hond Jaros als deurmat

Ellen had zich ten doel gesteld een aantal platte foto’s te maken. Mij lukt dat vrijwel altijd, hoewel het echt nóóit mijn bedoeling is. Ellen evenwel zag het als een uitdaging om haar techniek aan te scherpen. Opnamen, zo plat als een dubbeltje… Een van de resultaten van het experiment was de foto hierboven. Eigenlijk denk ik dat het nog stukken platter had gekund, maar dan zou het ook heel griezelig worden.

Hond Jaros, moe van het slopen van een speelgoedkip, twee kluiven en een deel van zijn kussen lag uitgeteld op het linoleum in de keuken. Flits …, ze had hem.

Ellen was matig tevreden over de foto. Maar zoals het gaat, de kijker gaat aan de haal met het gebodene, en uiteindelijk heb je je als maker daar maar bij neer te leggen.

Zie ik zo’n afbeelding dan is de kans groot dat mijn romantische inslag met mij aan de haal gaat. Uiteindelijk zie ik een plaatje uit een natuurkundige atlas uit de negentiende eeuw, tonend exotische hondenrassen… Prototype van een Afgaanse Fakirdrijver, een Russische Werstmeter, een Tibetaanse Yakmelker. Mooi vind ik de contourlijnen, alsof ze met een pennetje getrokken zijn…

Hond Jaros ligt intussen (nu op dit eigenst moment) met Ellen op bed te kijken naar het televisieprogramma Tussen Kunst en Kitsch. Ellens voorkeur voor antiek en mooie spullen ken ik intussen wel. Ik ben zo benieuwd naar de smaak van die hond…

© paul

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *