Côte a l’os van de grilpot…

roosteren

Ik vertelde gisteren over dat brok vlees op de gril. Nou, dit is ‘m dan. Het is rundsvlees, dik gesneden, mals.

Wanneer we zo’n stuk grillen bestrijken we het heel dunnetjes met wat olijfolie (marineren kan ook). Eenmaal op het vuur boven het rooster wordt het slechts een paar maal gedraaid. En altijd met behulp van een tang. Met een vork prik je er gaatjes in en verlies je te veel sap.

Door met de achterkant van een lepel of vork op het vlees te drukken voel je hoeveel weerstand er is. Aan de hand daarvan bepaal je of je vlees klaar is. Ik laat dat wijselijk aan Ellen over, ik bak daar niks van.

Is het vlees klaar dan laat je het zeker vijf, liever tien minuten rusten. Onder aluminiumfoli zodat het niet écht afkoeld. En dan versnijd je het stuk in reepjes. Je eet er met een aantal mensen van.roosteren

 © paul

8 thoughts on “Côte a l’os van de grilpot…

  1. wel mooi ‘even duwen met de achterkant van een vork’, maar in dit geval gebruikte ik toch een echte vleesthermometer. Steek de pin in het midden van het vlees en reken voor mooi rood op 50 graden.

  2. Ik kijk al een tijdje tegen de Côte a l’os van de grilpot aan en steeds het onopvallende gevoel dat er iets niet klopt, maar goed, toch geen nieuwe etenswaardigheden, dus maar weer snel verder. Vanmorgen viel het kwartje ineens toen ik bij de reakties ook weer de ‘grilpot’ geschreven zag staan, ook zonder dubbele ‘ll’. Het zetduiveltje heeft soms zijn grillen.

  3. Dag Ans, wij kochten deze grillpot bij Blokker. Het was een soort zelfbouwpakket. De pot is van gietijzer. We hebben het ding al jaren en er zit inmiddels fors sleet op. De oortjes zijn eraf en ook de pootjes hebben het begeven, maar grillen gaat nog steeds prima! Ik weet niet of Blokker ze nog steeds verkoopt. Ze waren in ieder geval niet duur en werken prima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *