Lamskarbonaadjes met een garnituur van gebakken appel en ui, met Chilipeper en oude Balsamico

lamskarbonaajes met appel en ui

Vanavond keken we even naar het programma “Essen und Trinken”, op WDR. Om de week kun je kijken naar de thema afleveringen van Essen und Trinken met Martina & Moritz. Een beetje melig stel soms, die Martina und Moritz. Ze kibbelen, stuntelen en rommelen in een overvolle keuken, maar ze hebben wel vaak heel bruikbare tips. Er is ook een website met de recepten van Martine und Moritz. De aflevering van vandaag ging over appelen, een prima thema in deze tijd van het jaar. Er werd onder andere een mooie appeltaart gebakken met gistdeeg. Een gevuld appeltje in hetzelfde deeg verpakt en even in de oven gebakken zag er ook prachtig uit, maar wat mij vandaag bijzonder trof was het appel-ui garnituur bij lamskarbonaadjes. Toevallig had ik vanmiddag lamskarbonaadjes gekocht voor ons avondmaal en ik wist eigenlijk nog niet goed wat ik erbij wilde maken. Dat kwam dus heel mooi uit! Ik besloot het appel-ui garnituur naar eigen inzicht te maken. Het recept staat precies op de WDR-website, ik maakte zo ongeveer wat ik gezien heb. Dat smaakte prima!

 • Voor twee personen:
 • 6 lamskarbonaadjes
 • olijfolie
 • een paar flinke takjes rozemarijn
 • peper en zout
 • voor het appel-ui garnituur:
 • twee grote Elstar appelen, niet schillen, de schillen geven een mooi kleurtje aan het gerecht. De appels in partjes verdelen en het klokhuis verwijderen
 • 3 sjalotten in schijfjes (eigenlijk moeten het rode uien zijn, ook maar die had ik niet)
 • 1/2 chilipeper, zonder de zaadjes, fijngesneden
 • wat salieblaadjes
 • een scheutje balsamicoazijn
 • een lepel honing

lamskarbonaadjes met appel en ui

Verwarm de olijfolie en bak daarin de lamskarbonaadjes op een hoog vuur aan beide kanten snel bruin. Haal ze ui de pan en houd ze warm. Bak dan de uien en appelpartjes in dezelfde pan zachtjes bruin. Schud om en om en voeg de chilipepers toe. Doe de salie erbij en schud nog eens goed om. Voeg helemaal op het laatst de honing en balsamicoazijn toe. Laat de honing even karameliseren en schik het apel-ui mengsel op de borden. Leg er de karbonaadjes bij en geef er wat aardappelpuree bij.

Stukje kaas toe, en natuurlijk espresso.

© ellen.

Een bijzonder geslaagd experiment dankzij Martine und Moritz!.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *