Even bijpraten…

DSC_0021
Vlam in de pan… niets ernstigs hoor, Paul flambeerde hier de lamsbout die we met Kerstmis aten. Het flamberen verliep precies zoals het hoorde. Het kerstdiner trouwens ook, maar daarover later. Eerst even bijpraten want dat is wel nodig. Het was een weekje heel stil op deze website; geen beloofde Kersttips, geen verslag van het Kerstdiner, geen Kerstwens, helemaal niets! Dat was dus niet omdat we geen zin of tijd hadden, het was een puur technisch probleem. Paul schreef nog tijdens zijn werkweek al over de gesneuvelde laptop. Het bleek dus allemaal ernstiger dan we dachten. Het ding is helemaal naar de vaantjes. Het duurde een paar dagen voor dat definitief vastgesteld kon worden. Zjak nam de laptop mee naar zijn werk en heeft geprobeerd hem in een speciale droogkast te drogen. Helaas mocht dat niet meer baten. Gisteren zijn we dus maar een nieuwe laptop gaan kopen en daar zit ik nu, nog zeer onwennig, op te typen. Op de oude laptop was Vista geïnstalleerd, de nieuwe werkt met Windows 8. Wij zijn geen van tweeën erg technisch, dus is het een hele klus om uit te vinden hoe alles werkt. Even overschakelen naar een andere app, zoals dat in windows 8  heet, en alles lijkt kwijt… Maar goed, gewoon maar veel oefenen.

De kerstweek is hier overigens verder prima verlopen; zondag 23 december vierden we om te beginnen de verjaardag van Lotte en Flora; zoals ieder jaar groot feest! En zoals al jaren gebruikelijk kregen ze als cadeau een uitstapje mét bon naar de stripverhalenwinkel. Maandag deden we nog een paar boodschapjes en keken we de beroemde lijstjes nog eens na of alles voor het grote kerstdiner geregeld was. En toen was het eerste kerstdag; de dag van het grote diner.

DSC_0075

Ook dit jaar aten we met 20 mensen dus s’morgens zo rond 12 uur kwamen de eerste gasten om te helpen onze huiskamer te verbouwen. Twee grote tafels van Zjak en twintig stoelen (nog uit de erfenis van Café Allleman) werden verhuisd. Onze meubels naar boven en één grote lange tafel gemaakt.

Dit jaar was het thema Retro, dus dekten we de tafels met witte damasten tafelkleden, rode linten en echte retro kerststukjes. Ook het menu was een beetje retro;

  • een zalmcocktail,
  • dubbelgetrokken bouillon,
  • lamsbout met Spaanse aardappeltjes, gestoofde selderijknol, broccoli puree en letterlijk, vergeten groenten
  • een kaasplateau bestaande uit Munster van rauwe melk, Brilliat Savarin met truffel, Gorgonzola met druiven
  • omelet Sibérienne
  • Café, pousse café, cigar

En daarna was het tijd voor de cadeautjes; een mooie traditie inmiddels als afsluiting van het diner. Ieder zoekt van te voren wat spullen die hij/zij niet meer gebruikt maar die voor een ander nog heel geschikt kunnen zijn. Neel sorteert,  bedenkt wie welk cadeau krijgt en pakt alles mooi in. De berg cadeautjes wordt ieder jaar groter en groter, zonder dat we er bergen geld aan uit geven. Boeken en krultangen verwisselen zo van eigenaar en dat prachtige Sake kannetje heeft ook weer een goede bestemming gekregen…
DSC_0039

Kortom; het was een geweldig feest, we hebben lekker gegeten en genoten van elkaars gezelschap!

© ellen.

 

 

 

One thought on “Even bijpraten…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *