Als scherven geluk brengen…

DSC_0001
Als scherven echt geluk brengen ga ik morgen een heel straatje staatsloten kopen… Dit was geloof ik nummer vijf. Paul schreef al over zijn gebroken whiskyglas en het glas dat hij over de laptop kieperde maar daarmee was het nog lang niet afgelopen. Nummer drie sneuvelde tijdens de afwas van het kerstdiner, nou ja kan gebeuren.

DSC_0002
Even snel opvegen en het feest kan doorgaan. Nummer vier brak op tweede kerstdag na een onhandige manoeuvre met kranten en boeken op de tafel. Nummer vijf stond in de zogenaamde dode hoek en gisteren stootte, alweer Paul, nummer zes van het aanrecht af. Wel jammer van nummer vijf; het was ons laatste glas uit Praag. Mooie herinneringen kwamen telkens boven als we er iets uit dronken. Lastig ook wel al dat gebroken glaswerk; iedere keer moet de stofzuiger eraan te pas komen om de resten op te zuigen en ondanks dat had ik deze week al twee keer een glassplinter in mijn voet. Kristallen glazen splinteren alle kanten uit en ik mag graag op mijn blote voeten lopen…

Het ruimt natuurlijk wel lekker op in de glazenkast, daar is nu een zee van ruimte…

Hier op het Ministerie overwegen we nu of we Paul voortaan uit een plastic bekertje zullen laten drinken of dat we hem morgen naar de opticien sturen voor een nieuwe bril.

Nou ja, scherven brengen geluk zeggen ze; voor de rest zijn we al heel gelukkig; Dat gaat dus een prachtig Nieuwjaar worden voor ons, zeker met dat gewonnen lot…

Nu maar even een kopje espresso, die kopjes sneuvelen niet zo snel!

© ellen.

En ach, alles went, ook die nieuwe laptop!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *