Kruidige aardappeltjes met saffraan, paprikapasta en tomaat

aardappeltjes met saffraan

Vandaag heb ik voor het eerst sinds veertien dagen weer een stukje gelopen. Naar buiten, samen met Paul en Hond Max! Blij toe, ik was het echt spuugzat om op de bank te zitten. Het ergste van niet-mobiel zijn is wel dat je volkomen afhankelijk bent van wat anderen met alle liefde voor jou bedenken… Eten, drinken, je lievelingsboek dat nèt op de niet bereikbare plaats ligt… grrr.

Dank aan alle lieve vrienden en vriendinnen die net op het goede moment met boeken bloemen en goeie verhalen op bezoek kwamen! En vooral dank aan Paul, voor zoveel geduld… Ik weet het, ik ben géén voorbeeldpatiënt…

Hoog tijd om ook weer zelf iets lekkers klaar te maken; saffraanaardappeltjes, dit keer met een forse lepel paprikapasta, lekker pittig!

 • Voor vier personen:
 • 1 kilo kleine aardappeltjes
 • 1 flinke rodde ui, in dunne ringen gesneden
 • 3 tenen knoflook, fijngehakt
 • 1 eetlepel Biber (paprikapasta in pot, verkrijgbaar bij Turkse winkels)
 • 3 grote rijpe tomaten, in blokjes gehakt
 • een plukje saffraandraadjes
 • 1 glas witte wijn
 • zeezout en peper
 • een handje zwarte olijven
 • olijfolie.
 • versgehakte peterselie

Verwarm de olijfolie en fruit daarin de uienringen en knoflook licht aan. Doe de paprikapasta erbij en smoor nog even zachtjes. Voeg de tomatenstukjes en de saffraandraadjes toe. Schep een paar keer goed om en doe de wijn erbij. Laat het mengsel nu even inkoken. Voeg dan de aardappeltjes bij de saus en giet er zo veel water over dat de aardappeltjes net onderstaan. Breng alles weer aan de kook, zonder deksel, en laat koken tot de saus weer dik en glad is en de aardappeltjes bijna gaar zijn. Voeg de olijven toe en laat nog vijf minuutjes doorsudderen zodat de olijven hun smaak kunnen afgeven. Strooi er tenslotte wat versgehakte peterselie over.

Wij aten er een biefstukje bij en wat gesmoorde bleekselderij.

En , natuurlijk; espresso toe.

© ellen.

Please follow and like us:

2 thoughts on “Kruidige aardappeltjes met saffraan, paprikapasta en tomaat

 1. Hoi Ellen,

  Fijn om te horen dat het weer wat beter met jou gaat !
  Ook fijn voor Paul natuurlijk.

  Groetjes en tot ziens Walter en Maartje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *