Stoofpotje van kalfsvlees…

stoofpotje van kalfsvlees

Het is natuurlijk wel leuk al die koekjes maar er moet ook nog gewoon gegeten worden. Tijd voor een mooie stoofpot. Kalfsvlees, natuurlijk van een onbesproken kalf dat gewoon fijn in de wei gedarteld heeft. Lekker makkelijk ook, zo’n stoofpot maak je gewoon van te voren. s’avonds even opwarmen, beetje pasta erbij en een salade. Ik was toch in de keuken bezig om een paté te bakken, zo’n stoofpot gaat dan in één moeite door. Over de paté later meer, die staat nu te rusten met een gewicht erop.

 • Neem voor de stoofpot 1 kilo kalfslappen, een beetje doorregen is het lekkerste en snijd die in flinke stukken.
 • 1 ui en 3 teentjes knoflook, fijngesneden
 • wat olijfolie
 • wat boullion
 • 1 ingelegde citroen, alleen de schil gebruiken en in fijne reepjes snijden
 • een beetje foelie
 • oregano
 • zwarte peper en zout
 • wat verse basilicum
 • 1 glas witte wijn
 • wat room

Verhit de olie en bak daarin het vlees mooi bruin. Bak in een andere pan de ui en knoflook even aan en blas af met het glas wittte wijn. Voeg uien en wijn bij het vlees. Doe er de foelie en oregano bij en kruid met peper en zout.Voeg er een scheutje bouillon bij en laat het geheel zo heel zachtjes een uurtje stoven. Doe er dan de partjes citroenschil bijen stoof nog een kwartiertje. Voeg wat room toe en laat met de deksel van de pan even inkoken. Strooi er verse blaadjes basilicum over en dien op met wat kleine pasta en een salade.

kopje espresso toe, met een kerstkoekje natuurlijk!

© ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *