Andere genoegens: Jeffry Herlings…

Enfin,.. ik had er al een paar jaar naar uitgekeken. En afgelopen zondag gebeurde het dan écht. Op het circuit in het Italiaanse Faenze sprokkelde Jeffry Herlings voldoende punten om zich Wereldkampioen te mogen noemen in de MX2 klasse motocross. Voorwaar zo ongeveer het hoogste wat er in die sport te behalen is. De jongste wereldkampioen ooit!

In één klap werd mijn sport uit de anonimiteit getild. Het stond in alle landelijke dagbladen, het was op de radio en op televisie. Ze hadden het er allemaal over. Studio Sport zond beide manches live uit, dat was nog nooit vertoond..

De mooiste foto zag ik in het Eindhovens Dagblad, op de voorpagina van de sportkrant. Dramatiek lezer, dramatiek.

En gisteravond werd de nieuwbakken wereldkampioen gehuldigd in ons dorpje. Het Ridderplein was afgeladen vol, iedereen was er. Het KTM-team, inclusief tienvoudig wereldkampioen Stefan Everts, de coach, steun en toeverlaat van Herlings. De bobo’s uit onze nationale motorwereld, de hoogwaardigheidsbekleders van het dorp. Maar vooral de duizend fans, al dan niet gemotoriseerd.

Ik was er niet… Gebeurde er eindelijk weer eens iets in ons dorp wat ertoe deed, en ik was er niet. Ik had verplichtingen, ik kon daar niet onderuit. Ik heb in wanhoop dan Ellen maar gestuurd. Die wist op slinkse wijze, en met hulp van Vriend Jan, voor aan het podium te geraken. Kon ze nog een snapshot maken.

Ach, ik ga Herlings een brief schrijven. Niet dat zo’n jongen daarop zit te wachten, maar ik doe het toch. Je moet wat als fan op leeftijd…

Vandaag wordt Jeffry achttien jaar. Kan-ie eindelijk zijn rijbewijs gaan halen…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *