Even bijpraten…

broeder

Een druk weekend, dat was het… Een deel van die drukte zal nog beschreven worden in afzonderlijke artikeltjes, maar nu even de grote lijn.

Op vrijdag was er natuurlijk het huwelijk van Eupotours. Het leverde, nog afgezien van een gelukkig bruidspaar met kinderen, een hele hoop meer dan tevreden feestgangers op. Rijkelijk vloeide de drank en een schitterende Turkse maaltijd completeerde het eet- en drinkgedeelte. En verder was het ook een reusachtig feest.

De zaterdag was er de wekelijkse markt in Helmond, het belachelijk volle tuincentrum in Beek en Donk, en de tuin op onze eigen achteruit. En daarna een hoop volk.

De zondag bracht mij de droomwedstrijd waar ik al zo lang naar uit heb gekeken. Na twintig jaar van relatieve rust en middelmatig Nederlands vertier zag ik Jeffry Herlings de Nederlandse Grand Prix winnen. Ik was ervoor met de vrienden naar Valkenswaard getrokken. Wat is Motorcross toch mooi. Wat een dag, wat een wedstrijd, en wat een tovenaar, dat kleine menneke uit mijn geboortedorp.

Ellen had vorig jaar al een “blind-date” op de Aspergemarkt met een van onze lezers. En die mislukte toen jammerlijk. Dit jaar had ze dan maar bij ons thuis afgesproken, dat werkte beter. De gasten verrasten haar met een Broederkoek, een Tilburgse lekkernij. Verder brachten ze samen de dag op heuglijke wijze door in het centrum van ons dorp.

In de avond stond er nog een afspraak met Eupotours, een kleine afther-party. Bekaf waren we dan ook toen we om een uur of tien in bed rolden

Vanochtend sloegen we onze ochtendbladen open, schonken ons een kop koffie en sneden de Broeder aan. Een gedroomde start van de week. Zelfs mijn kwaliteitskrant schreef over Herlings. Het is geloof ik de eerste keer dat ik er iets lees over zoiets volks als motorcross…

© paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *