Tilapia uit de oven…

visschoteltje en nieuwe aardappeltjes

Enige tijd geleden alweer kregen we een pakketje Tilapiafilets aangeboden. Netjes ingevroren verpakt in hapklare brokken van 110 gram per filet. Zelf kopen we eigenlijk nooit Tilapia, maar vrienden zaten met een partijtje omhoog, questie van te veel…

Tilapia komt van oorsprong uit de Afrikaanse wateren, maar de vis nam lustig deel aan de globalisering, met als gevolg dat je hem intussen verspreid over de hele wereld kunt vinden. Hij wordt ook in Nederland gekweekt. Die van ons kwam uit China. (Over “food-miles” gesproken!)

Enfin, een aangeboden paard laat zich niet graag in de bek kijken, dus wij accepteerden het aanbod. En gisteren avond maakte ik een schoteltje met de vis. Voor twee personen.

  • 200 gram Tilapiafilets,
  • 2 tomaten,
  • 1 ui,
  • 1/4 gele paprika,
  • 5 schijven citroen,
  • 2 eetlepels olijfolie,
  • scheutje room,
  • klein handje geraspte kaas,
  • peper en zout,

Doe 1 eetlepel olie in een ovenschaal en smeer de olie uit over de bodem. Snijd de tomaten in plakjes en bedek er de bodem mee. Snijd de ui in ringen en gebruik de helft om op de op de tomaten te leggen. Hak de paprika in heel kleine stukjes en strooi die over de groenten. Bestrooi alles met een beetje zout en flink wat peper uit de molen. Versnijd de visfilets in flinke brokken en leg ze op de groenten. Sprenkel er de andere lepel olie over en strooi er weer een beetje zout op en flink wat peper. Drappeer er de rest van de ui op en bedek de vis voor een deel met schijven citroen. De kaas gaat over de rest van de vis. Bestrooi eventueel met nog wat peper. Verdeel de room over vis en groente en plaats de schotel in een voorverwarmde oven bij 180 graden. Na twintig minuten (de room moet pruttelen) is de schotel klaar.

visschoteltje en nieuwe aardappeltjes

We aten er nieuwe aardappeltjes bij van de Groentemarkt, zelf geschraapt en écht vele malen lekkerder dan de krieltjes uit de super.

© paul

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *