Van zondag 6 tot en met dinsdag 7 februari worden in de RAI in Amsterdam de Nederlandse Bakkerijdagen gehouden. Daar wordt dan onder andere bekend gemaakt welke bakker en banketbakker de beste van Nederland zijn. Bakkerij van Bragt uit Geldrop is één van de kandidaten. Dit bericht lazen wij vanmorgen in de krant. Zo dicht bij een supergoede banketbakker, daar wilde het Ministerie meer van weten en natuurlijk proeven. Dus even op Google gezocht naar het adres van de bakker en daarna snel naar Geldrop. Bakkerij van Bragt heeft overigens een mooie, smakelijke site.
De winkel ziet er prima uit, modern, sober ingericht. Vriendelijk personeel, met tijd en aandacht voor de klanten. Het was heel moeilijk om te kiezen, al het gebak zag er prachtig uit. We kochten bij bakker van Bragt een Gran Gouva; chocolademouse gevuld met caramelbavaroise en toffeefudge en een caramel biscuit gebakje. En voor de toevallige passant (het Kind) nog een Christoffelgebakje. Thuis een kopje espresso gemaakt en geproefd… Het gebak was werkelijk heerlijk! Het caramel gebakje deed me denken aan die van de grote Weense taartenmakers; in laagjes opgebouwd met vloeiende caramel. De Gran Gouva, mooie bittere chocolade aan de buitenkant met een kern van zoete caramel en toffee. De moeite waard om even voor naar Geldrop te rijden.
© paul