SPAGHETTI…

Gisteren heel gewoon spaghetti bolognese gegeten. Is altijd lekker. Ik heb de saus gemaakt met de tomatensaus die in ingevroren heb. ( zie tomaten) Meestal maak ik saus met passata di pommodore die ik in de winkel koop. Er is erg veel verschil in deze tomatenpulp. In veel van deze sauzen is erg veel suiker toegevoegd, en voor mensen met een koolhydratenarm dieet dus niet geschikt.

Ook door toevoeging van allerlei kruiden gaat de smaak van deze kant en klaar sauzen er niet op vooruit. De prijs gaat er meestal wel van omhoog. Koop dit soort passata’s dus zo simpel en goedkoop mogelijk, dat zijn meestal ook de lekkerste.
Kaas toe.

En dan espresso.
Over de espresso wat meer vandaag.
De espressomachine is tegenwoordig in heel veel keukens te vinden. In allerlei maten, soorten en vooral prijsklassen.
Ze zien er soms prachtig uit; Italiaans design vaak. Maar werken, ho maar!
Te lauwe koffie, alleen vulbaar met moeilijk verkrijgbare pads ( voorgemalen en al bijna geurloos vaak) te weinig druk enz enz. Ik heb nog steeds geen machine kunnen vinden die op kan tegen de gewone Italiaanse espressopot. Wij hebben al heel lang zo’n pot. Toen vond ik ergens een mooie oude, toen nog één, toen nóg één, mensen denken nu dat ik ze spaar, en de verzameling groeit en groeit. Ik geloof dat ik ze nu ook echt verzamel.
Ze liggen overal op vlooienmarkten. Voor heel weinig geld, meestal ongebruikt. In alle maten en soorten.
Er zijn er zelfs voor in de auto, op de accu werkend…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *