Gesmoorde worteltjes met kappertjes…

23 augustus 002
Vandaag worteltjes. We kregen van Ryan en Jeanne, uit hun eigen tuin, mooie ronde worteltjes. zo mooi, dat er zo, rauw al een paar opgegeten werden. Ik ben niet zo dol op zoete geglaceerde worteltjes en vond een mooi recept;
500 gram jonge worteltjes
2 eetlepels goede olijfolie
2 teentjes fijngehakte knoflook
1 eetlepel fijngehakte peterselie
een beetje zeezout en peper
2 eetlepels kappertjes
Doe de olijfolie in een pan met een stevige bodem en fruit de knoflook daarin licht aan, voeg de worteltjes en de peterselie toe en schep alles goed om zodat de worteltjes een ‘filmpje’ olie meekrijgen.
Voeg dan 4 eetlepels water toe en laat nu op een zacht vuurtje alles verdampen. Als al het vocht bijna verdampt is nog eens een paar lepels water toevoegen. Als weer alles verdampt is moeten de worteltjes ongeveer gaar zijn. Reken in totaal 20 minuten stooftijd, de worteltjes moeten nog stevig aanvoelen.
Als al het vocht de tweede keer verdampt is voeg je de kappertjes toe en wat peper en zout. Schep alles nog een keer voorzichtig om en dien dan snel op.
Wij aten er vanavond gebakken krielaardappeltjes, lamskarbonaadjes en nog wat gestoofde paddestoelen. (zie volgend artikel)
Stukje kaas toe en espresso.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *