…en de groeten van de varkens!

26 augustus 007
Vandaag hebben we eindelijk de voorraad hier in huis eens degelijk aangevuld. Na de vakantie was alles op en we hebben de hele week gewerkt. Zo af en toe een boodschapje dat haalt hier in huis niet echt uit. Naar de markt in Helmond dus. Ik koop daar altijd voor een aantal dagen groenten, fruit en wat vis. Bij de Turkse slager, pal naast de markt, koop ik lamsvlees. Gelukkig is ook hij weer terug van vakantie, zes weken is lang! Onze voorraad lamsvlees in de diepvries was allang uitgeput. We behelpen ons dan maar met wat de plaatselijke slager aan lamsvlees te bieden heeft (lamskarbonaadjes) maar een mooie stuk om te stoven of te bakken is hier nergens te koop.
Na de boodschappen in Helmond zijn we ook nog even naar Heusden gereden om vlees te kopen. Ik schreef al eerder over de Sumiran boerderij. Wij kopen er bijna al ons varkens- rund- en kippenvlees. Omdat het diervriendelijker is, maar vooral ook omdat het veel lekkerder is dan het vlees van de gewone slager. Als je de varkens door de modder ziet sjouwen snap je wel waarom! Deze dieren hebben een heerlijk terrein met modder, gras, kruiden,schaduw, zon. Ze krijgen optimaal uitgebalanceerd voer, belasten het millieu minder en hebben een goed leven met genoeg beweging en vermaak. Onze diepvries is weer goed gevuld.

Paul lag vandaag als gevolg van al dat boodschappen doen veel te laat op bed, dus vanavond een hele simpele maaltijd voor ons; ossenstaartsoep met brood en bessentaart toe. En espresso.

© ellen

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *