Die Echte Salzburger Mozartkugeln…

 

11 augustus 2 009

Het aardige van reizende vrienden is dat je ze een boodschappenlijstje mee kunt geven. Je bedenkt wat er begerenswaardig is in het land van hun bestemming en je wacht vervolgens af wat er terug komt. Altijd spannend, altijd verrassend.

Naast wijn, kaas en spiritaliën bracht Marleen Mozartkugeln mee. Ik had gevraagd om uit te kijken naar de “echte”, maar niet gespecificeerd welke dat dan waren. De “Echte Salzburger Mozartkugeln” van de firma Mirabell zouden de meest authentieke moeten zijn, aldus verzekerde de verkoopster Marleen. Maar dat blijkt niet helemaal het geval te zijn.

Hoe het dan wel zit kan ik zo een-twee-drie niet vertellen. Het gaat me tijd kosten om dat in een degelijk artikel te beschrijven. Ik heb intussen zoveel nieuwe informatie dat mijn artikel van 5 januari 2006 so-wie-so danig aan herziening toe is. Ik ga er vandeweek aan schrijven. Voorts zullen we verderop in de week een proeverij organiseren. Met Ellen, met het Kind en met wie verder maar mee wil doen. (Laat even weten als je geïnteresseerd bent…) Want onze Kugeln mogen dan wel niet de originele zijn, dat feit zegt natuurlijk niks over de smaak.

© paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *