Spaghetti met tomaat en kappertjes

 

17 augustus 2007 001

Ik schreef het vanmorgen al; we eten een beetje ongeregeld deze twee dagen. Vanmorgen lunch met kippensoep en broodjes en als Paul vanavond thuis komt maak ik een paar hamburgers met salade.

Tijdens mijn verblijf in Luxemburg is er een nieuwe tv serie gestart met de Engelse kok Rick Stein. Het programma komt woensdag en donderavond op BBC 2 en heet Rick Stein’s Meditaranean escapes.
Paul heeft twee delen opgenomen en die heb ik vanmiddag gekeken. Prachtig, het water liep me in de mond. Een rondreis over Corsica en Sardinië heb ik tot nu toe gezien. Hele mooie pastagerechten, kazen en natuurlijk vis.
Ik kreeg zin in eenvoudige pasta en heb wat spaghetti gekookt. Intussen een hele eenvoudige saus gemaakt van tomaat, knoflook en kappertjes:

Het is belangrijk dat je echte rijpe tomaten hebt voor deze saus.
Voor twee personen;
olijfolie
2 tenen knoflook, geplet en fijngehakt
1 klein pepertje in stukjes gesneden
2 grote of vier kleine tomaten in stukjes gesneden
1 eetlepel kappertjes
een handvol gehakte platte peterselie
zeezout
een paar gescheurde blaadjes basilicum

Bak de knoflook zachtjes even aan in de olijfolie. Voeg het pepertje toe, even meebakken.
Dan de stukjes tomaat, de kappertjes en de peterselie en zeezout. Even doorstoven.
Intussen is de spaghetti al dente gekookt. Strooi de basilicum over de saus en meng de pasta erdoor.
Bestrooien met wat versgeraspte Parmezaanse kaas.

Supersimpel en in alle eenvoud overheerlijk!
@ ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *