Feestje…

 

PEERTJES 005

Al diegenen die me een fijne verjaardag toewensten dank ik met de meeste hoogachting.

Het oorspronkelijk plan voor de zaterdag bestond eruit een bezoek te brengen aan het Stadsmuseum van Düsseldorf. Daarop volgend zouden we dan over de kerstmarkt slenteren en wat inkopen doen voor de komende feestdagen, lekker eten in de Altstadt en Düsseldorfer Alt trinken, zoiets.
Het kwam er niet van. Kwestie van te laat opgestaan.
Dus besloten we ons dan maar te verpozen op het Vlaamse platteland. We bezochten een kleine Italiaanse groothandel in Maasmechelen waar we worsten, kazen en wijn kochten. Hierna zwierven  we  via de kleinst mogelijke wegels weer naar het noorden. Ergens tussen As en Gruitrode ontdekten we een herberg. Een oude watermolen. We aten er een fantastische koninginnenpastei uit eigen keuken. Het is zo’n gerecht dat al jaren niet meer op de kaart voorkomt in Nederland, maar in heel België nog volop te vinden is. Mooi bier schonken ze erbij.
‘s Avonds aten we in het restaurant van de familie Esposito in ons eigen dorp.
Ellen nam rundvlees met truffel, ik hield het bij rolletjes varkensvlees in een romige tomatensaus. Vooraf een salade en inktvisjes en toe een kop espresso waar je lepel rechtop in kon blijven staan. En een borrel grappa.
De zondag bracht door de dag heen veel volk over de vloer. Van koken kwam ook toen niets. We bezochten dan maar snel de plaatselijke Griek.

© paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *