Bollywood…

Ik heb prima geslapen (prima gegeten ook trouwens). En terwijl ik een gat in de dag droomde vond op De Witte Brug no 5 een eerste bijeenkomst plaats ten behoeve van het “Kostuumgebeuren”. Carnaval komt al griezelig dichtbij.

Nog even ter herinnering: Met de Kerst wordt er gezamelijk gegeten. Voor deze gelegenheid worden elk jaar opnieuw mooie gordijnstoffen aangeschaft, die dienen om de tafel feestelijk te bedekken. Na de feestdagen worden de stoffen tijdelijk opgeslagen en kort voor carnaval mogen ze weer uit de kast om getransformeerd te worden tot carnavalspékskes. Ieder jaar weer. In tegenstelling tot andere keren moest het hele zaakje uitgewassen worden. Er was nogal op geknoeid.

Gisteren werd dan besloten wanneer en hoe de kostuums vorm zouden krijgen. Als “leitmotif” werd uiteindelijk gekozen voor het thema Bollywood. En ook dit jaar is de deelnemersgroep uitgebreid. Wees welkom allen…

Het was een bewogen vergadering, begreep ik van Ellen. Er waren voorstanders van een moderne kostumering, en er waren de behoudenden. Sommigen waren voor “zuiver op de graat”, anderen meenden genoegen te kunnen nemen met eenvoudige drapperie. Enfin…, het zal mij benieuwen.

De maaltijd gebruikten we vrij laat, de vergadering liep wat uit. Ellen maakte pasta met kippenlevertjes. Een heerlijk gerecht, maar wat aan de stevige kant. Salade erbij, kaas en espresso toe.

© paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *