Lamsrack en boursinsaus…

 

lam 001

De foto verdient niet echt de schoonheidsprijs en zonder  foto is ook zo kaal…Mijn camera liet me vanavond in de steek, platte batterij… Eigenlijk moet ik natuurlijk schrijven, ik heb niet goed opgelet, niet gezien dat de batterij bijna leeg was…
Met de oude camera nog net een plaatje kunnen maken van het vlees; lamsrack, op de foto al versneden tot kleine karbonaadjes.
Het vlees, gekocht rond kerst en ingevroren, viel ons wat tegen. Beetje erg dun, beetje erg flauw van smaak. Wij prefereren het vlees van iets oudere lammetjes. Maar goed, het kan niet altijd perfect zijn…

Ik heb het vlees ingewreven met grove mosterd en heel zachtjes gebraden in wat boter. Daarna even laten rusten onder folie en de karbonaadjes losgesneden.
Er was nog een restant van de wortelpuree, prima bij lamsvlees.
Verder een beetje witte rijst en een saus van champignons en Boursin.

Het Kind wordt nu helemaal jaloers, haar favoriete saus al jaren. Als ze vroeger iets echt niet lekker vond was deze Boursinsaus een mooi compromis; een schepje… én een schepje Boursinsaus…
Vandaag dus Boursinssaus á la Hendrikje; helaas geen foto, dat komt nog wel een keer.

1 kleine verpakking boursin
1 klein doosje champignons
1 uitje, fijngesnipperd
klontje boter
klein bekertje room
een lepeltje jus van gebraden vlees
peper, platte peterselie

Smelt de boter en fruit daarin het uitje zachtjes aan. De champignons in partjes snijden en even meebakken. Voeg daarna de Boursin in kleine stukjes toe en laat ze smelten. Doe de room en peper erbij en en laat het geheel dan zachtjes inkoken.
Braad intussen het vlees en schep een lepeltje van het braadvocht door de saus. Nog even inkoken, goed roeren en wat peterselie toevoegen. Een hele simpele, deftige saus!

We aten een stukje kaas toe.
En natuurlijk, espresso.
© ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *