Gepocheerd ei met zalm…

 

1 maart 2007 005

En nóg een Paasrecept; een gepocheerd ei op een plakje gerookte zalm. Een mooie klassieke combinatie. Ik maak dit gerecht meestal voor een uitgebreid ontbijt maar het is ook goed in te passen in een Paasbrunch of -lunch.
Neem per persoon een snee van een rond brood (ik gebruikt een kaiserbroodje, de korsten wegsnijden, of neem een gewone snee brood en snijd die mooie rond)
Rooster het sneedje brood heel lichbruin. Leg er een mooie plak gerookte zalm op en dan het ei.

Een gepocheerd ei, het lijkt ingewikkelder dan het is. Zorg wel dat je hele verse eieren hebt. Hoe verser het ei, hoe minder het uitloopt tijdens het pocheren!

25  februari 002

Zet een ruime pan water op het vuur met wat azijn of citroensap.
Zorg dat het water nèt-aan kookt.
Breek het ei in een kommetje en laat het dan uit het kommetje in het water glijden.
Pocheer het ei drie minuten. Vouw het eiwit voorzichtig met een vork om de dooier. (hoe verser het ei hoe minder dit nodig is)
Haal het ei dan met een schuimspaan uit het water, laat het even uitlekken en serveer onmiddellijk op het sneetje brood met zalm. (lelijke randjes even bijsnijden) Strooi er wat versgehakte peterselie over en eventueel een spoortje sojasaus.

© ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *