Stamppotjes van raapsteeltjes…

 

raapsteeltjes 006

Ik had vandaag zomaar een vrije dag. Het is bij ons werkplekweek, dat wil zeggen dat bijna alle studenten op stage zijn en dan is het in onze mediatheek heel rustig. Ik kon dus best gemist worden. Zomaar lekker een dagje vrij, een beetje in de tuin gepeuterd, nieuwe peterselie gezaaid en een bezoekje aan de winkel van Bronlaak gebracht, daar waren we de hele winter niet meer geweest. Ik wilde wat eieren kopen en kijken of er al wat groenten te koop waren. Omdat alle groenten biologisch dynamisch geteeld worden dacht ik nog niet veel te kunnen kopen maar dat viel reuze mee. Er waren nog winterbieten, prei en wortelen maar ook al tuinkers, radijsjes en raapsteeltjes. We kochten onder andere twee bosjes kraakverse raapsteeltjes en een zak kruimige aardappelen. Ik besloot er een lente-stamppotje van te maken.
De aardappelen koken en er puree van maken met de knijper. Een flinke klont mooie boter erdoor en de raapsteeltjes in stukjes gesneden. Wat versgemalen peper erover, klaar!

raapsteeltjes 001

Paul wilde even geen stamppot voor hem maakte ik een salade van raapsteeltjes; de raapsteeltjes grof snijden, wat rode ui in ringetjes, wat mooie olijfolie, peper en zout.
we aten er lamskarbonaadjes bij.
Een mooie lente maaltijd!
Een stukje kaas toe, en espresso.
© ellen.

One thought on “Stamppotjes van raapsteeltjes…

  1. Beste Ellen, ik ken keeltjesstampot van vroeger. Slechts een keer per jaar aten we dat. Het was dus altijd een beetje een feestmaaltijd wanneer mijn moeder dit maakte. Ik ben blij met jouw pagina en zal het zeker dit jaar gaan maken voor mijn kinderen.
    Groetjes,
    Rapunzel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *