Kaasfondue (uit een pakje)…

kaas en wijn 006

Ik moet er niet over zeuren, maar het is ook raar er helemaal niks van te
zeggen: wij zitten in de “lappenmand” !  Nou ja, zitten?… Het is meer liggen,
hangen. Kwestie van forse verkoudheid, bulderende hoest, griepachtige spierpijn,
verhoogde lichaamstemperatuur. Voor écht koken of een spetterend geschreven
achtergrondverhaal ten behoeve van het web-log is even geen ruimte.

Gisterenavond besloten we tot een makkelijke maaltijd: kaasfondue. Zelf maken was geen optie, we hadden geen kirsch meer in huis en de juiste
kaas niet was even niet te bekomen. Ik kocht bij de plaatselijke AH een pak
Fondue Suisse van het merk Emmi. Mét Vacherin Fribourgeois (kaas uit het
Zwitserse kanton Fribourg). Rustig smelten en op temperatuur laten komen in een
stenen pannetje, stukjes stokbrood erbij en klaar was de maaltijd. En een flink
bord sla erbij voor de broodnodige vitamines.

Om het geheel toch nog een feestelijk tintje te geven diepte ik een fles
Zwitserse wijn op uit de kelder. Ik had die speciaal bewaard voor als we eens
kaasfondue zouden eten. En ik wist dat het de meest perfecte begeleider zou
zijn. Een beetje gevaarlijk was dat wel. Door al dat gesnotter kon het wel
gebeuren dat er weinig van de wijn te proeven was. Het viel gelukkig mee. Ik kom
nog over die wijn te schrijven.

Later op de avond kwam Piet nog even langs. Hij bracht linzen uit Frankrijk.
Lentilles vertes du Berry, sinds jaar en dag concurent van die andere beroemde
linzen, die uit Puy. Over de Berry-linzen zal ook nog geschreven worden. We zijn
benieuwd of ze zich in competitie met onze Puy-linzen staande kunnen houden.

© paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>