Voorbereidingen voor de Kerstdagen, vandaag kip met kerrie…

kip-kerrie 003

Het is de hele week al een rommeltje hier in huis, teveel uren werk voor mij, onregelmatige diensten voor Paul. Het kwam er niet van om, zoals gewoonlijk, hier dagelijks verslag uit te brengen van eten en drinken. Buiten alle extra uren die ik van huis was, speelde ook nog een vervelende buikgriep mee. Eerlijk gezegd wilde ik even helemaal niet meer denken aan Eten en Drinken! Met slappe thee, droog brood, voorzichtig wat groenten en fruit sukkelde ik de week door.

De lezers van dit weblog zijn al heel actief bezig met de komende Kerstdagen! Op de statistieken is te zien dat jullie al druk op zoek zijn naar recepten voor hazenbout, hazenrug, eendenborst en tiramisu. Geen nood, vanaf morgen ga ik me actief bezig houden met Kerstrecepten.

Vandaag was nog een gewone dag. Mijn eerste vakantiedag, de kerstboom zetten, een beetje opruimen, wat achterstallig poetswerk en al wat boodschappen hier en daar. Geen dag om iets ingewikkelds te koken, een simpele snel klaar te maken maaltijd; kip met kerrie en erbij broccoli en gebakken aardappeltjes.

Voor twee personen;

  • 2 flinke biologische kipfilets, in dunne reepjes gesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geplet en fijngehakt
  • 1 bolle lenteui, de bol in fijne partje gesneden, het groen fijnsnijden
  • 4 gedroogde chilipepers
  • 1 eetlepel kerriepoeder, scherp
  • 1 kopje bouillon
  • wat vers gehakte basilicum
  • peper en zout

Verwarm de olie en bak daarin de kipstukjes snel bruin. Voeg de ui, knoflook en pepertjes toe en bak ze even mee. Doe er het kerriepoeder bij en bak al roerend ook even mee. Voeg dan de bouillon toe en de basilicum en laat het geheel 15 minuten zachtjes stoven.

Wij broccoli bij en gebakken aardappeltjes. Een stukje kaas toe en, natuurlijk espresso. (Mijn eerste kopje deze week en dat smaakte weer prima!)

Morgen alles over Kerst!

© ellen.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *