Gegrilde zalm en broccolisalade

broccoli salade

Het is vandaag alweer gelukt om ons aan het lijstje te houden!!! Dat hadden wij zelf nooit gedacht, al drie dagen volgens planning! Misschien wordt het hier toch nog ooit een ordentelijk huishouden. Vanmorgen heeft Paul precies volgens planning de mootjes zalm uit de diepvries gehaald, en vanavond nog snel even verse broccoli gekocht (meteen even een uitje voor hond Max, die is dol op winkelen) Daarna hebben we samen de kruidenpasta voor de zalm gemaakt. Ondertussen de broccoli drie minuten geblancheerd in kokend water, afgegoten en even in ijskoud water laten schrikken. Een lepeltje van de kruidenpasta met wat knoflook, olijfolie en citroensap aangemaakt over de lauwwarme broccoli gegoten en afgemaakt met een paar schaafjes peccorino. Dat was de salade, vergt nog geen 6 minuten.

  • Kruidenmengsel voor op de zalm;
  • een bosje platte peterselie
  • verse selderie
  • wat basilicum
  • wat rozemarijn
  • 1 teentje knoflook, geplet en fijngehakt
  • de schil van één citroen, schoenboenen en fijn raspen
  • olijfolie
  • peper en grof zeezout

De kruiden en de knoflook fijnhakken en met de citroenrasp, peper, zout en olijfolie in de mortier doen en goed mengen. Verdeel de kruidenpasta over de mootjes zalm en zet ze ongeveer 15 minuten onder de gril in de oven.

zalm

Bak intussen wat krielaardappeltjes gaar en goudbruin in de koekenpan.

Kopje espresso toe en je hebt een smakelijke, gezonde, niet al te dure maaltijd in ongeveer 15 minuten!

Ik ben heel benieuwd of we morgen weer volgens het lijstje eten.

verse tuinkruiden

© ellen.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *