De lange weg naar Santiago de Compostella, etappe 27…

de stok van Joske

23-04-2014. De etappe liep van Arbourse naar Couy, 35 kilometer.

Evenals gisteren werden de wandelaars aan het begin van hun tocht beschenen door een klimmende zon, terwijl de lager gelegen gronden zich hulden in mist. Prachtige vergezichten…

Ga ik te langzaam of gaan de wandelaars te snel? Ik had niet verwacht dat Ans en Jan deze dag de Loire al zouden oversteken. Het ging ze kennelijk erg voorspoedig…

Het geval wilde namelijk dat de wandelaars een overnachting planden in het stadje La Charité-sur-Loire. Echter, het was pas 12.30 uur toen ze daar arriveerden, er restte die dag nog een zee van tijd. Er werd dan overwogen en even later daadwerkelijk besloten om door te lopen naar de volgende pelgrimsrustplaats. Naar actuele informatie zou die enkele kilometers verderop zijn, in werkelijkheid betrof het echter een dagmars. Toen dat allemaal een beetje duidelijk werd zat er niets anders op dan de route een stuk af te snijden. Via saaie en oninteressante wegen, het was beroerd lopen, maar meer zat er niet in. Uiteindelijk bedroeg de tocht 35 kilometer. We zijn kei kapot schrijft Ans, het was heet… De klok gaf 17.30 uur aan toen Ans en Jan hun bestemming voor deze dag bereikten.

Maar ook deze dag werden de pelgrims ontvangen door een gastvrij echtpaar. André van 85 jaren oud en Marie-Josephe, die 82 jaren telde. En terwijl de nodige rust werd genomen, dagboeken bijgewerkt, gedoucht  en gedommeld, kookte het echtpaar een stevige maaltijd voor de wandelaars. Het huis was groot, een boerderij van formaat. Vier jaar geleden nagenoeg helemaal afgebrand, maar nu grotendeels weer hersteld.

De maaltijd was heerlijk, de keuvel hartverwarmend en het bed zaligzacht. Geslaope as driej osse schrijft Jan…

Iets actueels heb ik nu niet in de aanbieding, dus put ik uit het archief… Op de foto dan eindelijk een close up van de Staf van Zjoske. Is het geen beauty?

© paul

Klik bij Catagories (in de rechter kolom), of onder dit artikel op reis naar Santiago voor alle artikelen. En voor het overzichtskaartje van Sas: klik op de link hieronder.

<iframe src=”https://mapsengine.google.com/map/embed?mid=zdjs6EO5tq8A.klZPafK3sUQo” width=”640″ height=”480″></iframe>

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *