Worstjes in paddestoelensaus…

paddestoelen en worstjes

Aan allen die mij een hart onder de riem staken: dankjewel!. Tot nu toe heb ik de aandrang tot roken kunnen weerstaan. Wordt vervolgd…

En terwijl Ellen in Luxemburg de heerlijkste dingen kookt (maar weinig op het log gepubliceerd krijgt), is het bij mij een beetje behelpen. De soep die ik vandeweek trok is allang op. Verder ging ik nog eens langs bij de afhaalchinees, dit keer voor een half eendje in pruimensaus. Maar gisterenavond nam ik dan toch weer de moeite om voor mezelf te koken. Het recept is voor twee personen.

  • 2 worstjes van onbesproken gedrag,
  • 250 gram bio-grotchampignons,
  • 1 ui,
  • 2 teentjes knoflook,
  • olijfolie,
  • 1 kop bouillon,
  • flinke scheut room,
  • peper en zout.

Poets de paddestoelen en snijd ze in schijfjes. De fijngehakte ui en de gehakte teentjes knoflook in olijfolie laten zweten tot ze glazig zien. Dan de paddestoelen erbij. De paddestoelen slobberen alle olie op en bakken even mee. Dan gaat de bouillon erbij. Deksel op de pan en de paddestoelen kunnen stoven. Intussen bak je in een andere pan de worstjes mooi bruin aan de buitenkant. Dan kunnen de worstjes bij de paddestoelen. Ze stoven nu mee. Na een goed half uur kan de room erbij. Is de saus nu te dun, mag die nog even inkoken. Maaltijd klaar. Ik nam er een bord sla bij en goed brood. En een glas water…

© paul

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *