Appeltaart met honing…

appeltaart, de vulling

Alles in één, dat was onze wens; tv, telefoon, internet en weet ik wat nog meer. Dat kun je gewoon allemaal bestellen en dan krijg je een of twee grote dozen thuis met apparaten en kilo’s handleidingen en installatievoorschriften. Daar zit je dan als digibeet even naar te kijken en beseft dat dit niet gaat lukken zonder op z’n minst een forse echtelijke ruzie en een paar flinke deuken in je ego. Komt nog bij dat al dit soort aansluitingen in ons huis al sinds jaren achter een vaste kast verstopt zijn…We keken al een paar dagen naar de dozen maar durfden ze eigenlijk niet goed open te maken…Paul zocht naar goede raad bij de nachtbroeders en hoera, Broeder Bo wilde ons wel helpen!

Vandaag was het dan zover, alle geheimzinnige kastjes en draadjes mochten uit de dozen worden gepakt. Broeder Bo kwam op zijn motor naar ons zonnige Zuiden gesneld en koppelde precies de goede stekkers aan de bedoelde draden, cdtjes uit de kast, even de kast los, hopla, stekkertjes erachter, tv hier, tv daar, telefoon, internet, recorders, radio, alles werkt weer en de kast staat ook weer precies zoals hij altijd gestaan heeft!

Vanmorgen heb ik dus maar snel een appeltaartje gebakken, van al die verbindingen heb ik geen kaas gegeten, maar een stukje taart bij de koffie leek me wel het minste voor deze hulp in nood!

Ik gebruikte veel honing vandaag. Deze honing, gekregen van Broeder Herman beschreef ik al eens.

Dichte appeltaart met veel honing;

250 gram bloem
200 gram boter
125 gram fijne suiker
mespuntje zout
2 eidooiers
Zeef de bloem op het werkblad en maak een kuiltje in het midden. Snijd de boter in kleine stukjes en verdeel ze over de bloem, bewerk ze met je vingertoppen tot ze zacht zijn. Voeg de suiker toe en het zout en werk dit door de boter. Voeg de eidooiers toe en meng alles zorgvuldig met de bloem.
Kneed nu snel tot je een mooie deegbal hebt en zet die onder folie een uurtje in de koelkast.

Bestrooi het werkvlak met bloem en rol de deeglap snel uit. Bekleed de bodem en randen van een ingevette springvorm met het deeg. (bewaar een plak voor de bovenkant)

Voor de vulling;
4 á 5 grote appels, vandaag gebruikte ik Elstar
1 handvol geweekte rozijnen
2 á 3 eetlepels honing
1 theelepel kaneel
Schil de appels en snijd ze in plakjes.
Strooi er de rozijnen over en het kaneelpoeder.
Druppel de honing erover en meng alles goed.

Schik het appelmengsel in de springvorm sluit de taart met de tweede deegplak.
Prik met een vork wat gaatjes in de bovenkant zodat er wat stoom kan ontsnappen.
Bestrijk het gebak met een losgeklopt ei.
Bak de taart op 1800 graden ongeveer 1 uur. (*)

27 oktober 009

Wij zijn helemaal tevreden en gaan nu naar al die 600 tv zenders kijken!

Kopje espresso erbij kan geen kwaad…

Nogmaals Bedankt Bo!

© ellen.

(*) 180 graden moet dat dus zijn!!! Met dank aan Christel>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *