Brie de Meaux…

Brie de Meaux

Hanna stelde een vraag over Brie de Meaux:

Ik heb even een vraagje over deze Brie de Meaux.
Heb er gister een gekocht gewoon bij de AH, maar hij is volgens mij nog te jong; van binnen hard, een beetje korrelig en zurig. Hebben jullie tips hoe ik deze verder kan laten rijpen? Alvast bedankt!
Groetjes,
Hanna
.

@ Hanna, deze Brie heb ik ook bij AH gekocht. Vlak voor oud en Nieuw hadden ze daar een leuke aanbieding, een kaasplankje met deze Brie, een stukje Bleu d’Auvergne, een Crottin (geitenkaasje) een klein Munsterkaasje en een potje stroop. Het Munsterkaasje is inmiddels op. De Bleu d’Auvergne half en de Brie heb ik gisteren uit de koelkast gehaald om vanavond te eten. Ik weet niet hoe je Brie verder kunt laten rijpen, maar meestal is het voldoende om de kaas uit de verpakking te halen en rustig op kamertemperatuur te laten komen. Je ziet dat de kaas wat begint te ‘lopen’. Hij wordt dan smeuiger en zacht. Deze smaakte vanavond prima.

© ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *