Aubergines met kappertjes en zwarte olijven

aubergines met kappertjes en olijven
Het zijn drukke weken zo vlak voor de vakantie; een paar keer extra gewerkt, wat afspraken, een verjaardag.., dan komt het er niet zo van om regelmatig te schrijven. Paul vult de pagina’s dan met ‘andere genoegens‘ en heel af en toe een recept. Dit keer wil hij schrijven over de vis uit de oven die hij gisteren klaarmaakte; hij gebruikte daarvoor het restant van het kappertjes/olijvenmengsel dat ik maakte voor deze aubergines… Vandaar, dus;

 • Voor twee personen
 • 2 aubergines in de lengte doorgesneden
 • 2 teentjes knoflook geplet
 • 2 takjes rozemarijn
 • olijfolie.

Snijd de gehalveerde aubergines kruislings in en stop in de opening een teentje knoflook en de rozemarijn. Leg ze in een ovenschaal giet er wat olijfolie over en laat ze op 170 graden 20 minuten garen. Haal de aubergines uit de oven.

Maak intussen een tapanade van grof broodkruim van *)

 • een flinke witte boterham, oud of geroosterd
 • 6 grote kapperappeltjes grof gehakt
 • 10 zwarte olijven grof gehakt
 • 2 teentje knoflook fijngehakt
 • wat rozemarijn- en tijmblaadjes fijn gehakt
 • 50 gram Parmezaanse kaas
 • wat olijfolie

Roer dat alles goed door elkaar. Verwijder de knoflook en de rozemarijn van de aubergines, die hebben hun werk gedaan, en schep de tapenade op de auberginehelften. Zet ze nog 15 minuten in de oven zodat ze een mooi knapperige bovenkant krijgen.

aubergines met kappertjes en olijven

Wij aten er lamsgehaktballetjes bij en wat couscous.

Kopje espresso toe.

*) Deze hoeveelheid is aangepast. Als je het recept voor de vis van Paul wil maken moet je van alles iets meer nemen.

© ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *