Jamie pleit voor gezond kindervoedsel in the TED award speech…

In NRC Next las ik vanmorgen een stukje over Joann Bruso. Zij schreef een boek over hoe je kinderen aan gezond eten krijgt en houdt daarnaast een blog bij.

Een jaar geleden kocht Joann Bruso een Happy Meal, niet om op te eten maar als studieobject. Een jaar lang bewaarde Joann de ‘feestmaaltijd’ en wat blijkt: na een jaar ziet een Happy Meal er nog precies hetzelfde uit als op de dag van aankoop!!!

In de hamburger en frietjes zitten zo veel conserveringsmiddelen verwerkt dat Joann vermoedde dat ze dus ook wel heel lang goed zouden blijven. Natuurlijk voedsel verpietert, kunstmatig voedsel niet. Tot mijn schrik blijkt ze gelijk te hebben. Lees het verslag op haar blog en je geeft je kinderen nooit meer een ‘Happy’ Meal!

En bekijk, om er de schrik nog maar even goed in te houden, ook even het filmpje van de indrukwekkende TED award speech van Jamie Oliver:

Uitklappen

Hé, hé, eindelijk gelukt om zo’n filmpje te plaatsen! En wat voor één!

© ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *