De eerste cantharellen!..

vakantie zomer 2013
Ik ben al weer helemaal “thuis”. Na 10 dagen rust, stilte en luieren is het hier op het Ministerie weer een drukte van belang. Het Kind heeft nu ook vakantie, de Jongste Bediende en zijn Vrouw brengen  Hond Spot van Eupotours, die komt hier logeren. De koelkast moet weer gevuld worden en ga zo maar door.
Maar waar het hier om gaat is natuurlijk het eten van alledag. Vandaag verse cantharellen, nog niet zélf geplukt, maar gekocht in de supermarkt in Luxemburg. Cantharellen hebben een scherper geparfumeerde geur dan bijvoorbeeld eekhoorntjesbrood, wat delicater zou ik bijna zeggen.
Ik kocht, ook in de supermarché, een portie verse Spätzle. De Spätzle kwamen van Zahner Traitteur en ze waren in combinatie met de cantharelllen heerlijk. Ik heb de Spätzle met cantharellen als volgt klaargemaakt;

1 ui fijngesnipperd en 1 teentje knoflook fijngesnipperd
75 gram spek of pancheta in blokjes gesneden
boter
een bekertje room
een flinke handvol fijngehakte, platte peterselie, grofgemalen peper en zeezout.

Ik bak de spekjes licht aan en voeg dan de ui en knoflook toe en laat alles zachtjes nog even zachtjes smoren.
De catharellen heb ik met een borsteltje afgepoetst, in stukjes gesneden en bij het ui-spekmengsel gevoegd.
Dat laat ik zo even op een laag vuur bakken en dan voeg ik er de room bij. Ik laat de saus dan ongeveer 10 minuten pruttelen tot het geheel wat ingedikt is. Op de verpakking van de Spätzle stond alléén verwarmen dus heb ik ze bij de saus gevoegd. Een klein beetje zout en peper en de peterselie erdoor geroerd en we hadden een heerlijke maaltijd!
Kopje espresso toe met een stukje chocolade.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *