Voor vier personen neem je 500 gram lamsvlees, liefst een stuk van de bout.
1 eetlepel rijstwijn, 2 eetlepels sojasaus, 2 theelepels sesamolie, 1 1/2 theelepel maizena, 1 eetlepel arachideolie, 2 bosuitjes fijngesneden, 4 teentjes knoflook fijngesneden, 2 theelepels verse gember fijngesneden en 2 rode pepertjes fijngesneden.
Snijd het vlees in dunne reepjes. Maak een mengsel van de sojasaus, de rijstwijn, sesamolie en maizena en marineer het vlees daarin ongeveer 20 minuten.
Verhit de wok en giet dan de olie erin. Laat de olie zo heet worden dat hij begint te dampen. Doe er dan het vlees in zonder de marinade en roerbak het vlees 2 minuten. Voeg de bosuitjes, de knoflook, gember en pepertjes toe en roerbak nog 4 minuten. Giet er de marinade over warm alles nog even door en dien het gerecht op.
We aten er rijst bij en gebakken Chinese kool.
Espresso toe.