KIP UIT DE OVEN…

Vandaag kip uit de oven. een aanbeveling voor warme dagen. Het lijkt erg om ook nog een oven aan te maken, maar warm is het toch overal en zo’n kip uit de oven vraagt verder helemaal geen moeite. Wij zijn in het gelukkige bezit van twee grote openslaande keukendeuren, die gaan gewoon open en wij hebben heerlijk in de schaduw gezeten tot de kip klaar was.

Ik schreef het recept al eerder op maar toch nog even. koop een biologische hele kip. Stop er een schoongeboende citroen in en een flinke tak rozemarijn. Smeer de kip in met olijfolie en zet ze zo in de voorverwarmde oven op 200 graden. Breng de temperatuur na een half uurtje terug naar 160 graden en gril de kip zo in ongeveer 1 tot 1 1/2 uur gaar. Besmeer de kip vlak voor het einde van de gaartijd met een mengsel van olijfolie, knoflook uit de knijper en grof zeezout.

We aten er de, koude,aubergines van gisteren bij en een tomatensalade. We dronken er een glas van Ilja Gorts La Tulipe Rosé bij.

Espresso toe.

Ik bedacht het te laat vandaag maar deze temperaturen vragen om ijs! Ik ben niet zo’n zoet-eter maar morgen toch een recept voor ijs; granita, koffie-ijs met slagroom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *