WINE BLOGGING WEDNESDAY…

Onderstaand bericht trof ik vanmorgen in mijn mailbox, én op de weblogs van De Wijnerij, Wijnkronieken, en Wijnsuggesties. Een prachtig initiatief! Het Ministerie gaat zeker meedoen met deze wijnproeverij.

En niet alleen proeven, wij gaan proberen bij iedere wijn een eigen recept te geven. Lees nog meer info op de drie wijnlogs!

In Amerika is het al een begrip en binnenkort gaan we het ook in Nederland introduceren: Wine Blogging Wednesday. En natuurlijk maken we er ook een beetje onze eigen, Nederlandse versie van. Wij introduceren vanaf woensdag 7 juni a.s. Wine Blogging Wednesday goes Dutch. Wie zijn wij en wat gaat er precies gebeuren?

Iedere eerste woensdag van de maand kun je op drie Nederlandse wijnblogs een wijnbeschrijving lezen: op Wijnkronieken, Wijnsuggesties en de Wijnerij. Wij zullen ieder op onze eigen wijze één of twee breed in Nederland verkrijgbare wijnen bespreken.

Ieder blog vertelt dat verhaal in zijn eigen stijl. De wijnen zijn vrijwel altijd gemakkelijk te vinden bij de Nederlandse supermarkten (van AH tot Aldi) of grootslijters (van Gall & Gall en Mitros tot Hema en Bijenkorf).

En daarna is het woord aan jullie, onze lezers! Ga die wijnen proeven, zet ze naast elkaar, combineer ze met je favoriete gerecht(en) en geef je reactie op één van de drie blogs. Of op alledrie, dat mag uiteraard ook.

Op de laatste woensdag van de maand zullen wij de reacties voor jullie samenvatten en een oordeel over de wijn gaan vellen. Wat vond Nederland van die twee wijnen? Dit oordeel wordt afwisselend door één van de drie deelnemende blogs geschreven, maar gepubliceerd op alle drie.

Onze actie wordt ondersteund door onder andere Onno Kleyn, die in de Volkskeuken een recept bij onze wijnen zal geven.

En de woensdag daarop, weer de eerste woensdag van de maand, volgen uiteraard weer één of twee nieuwe wijnen. Noteer daarom vast in de agenda, iedere eerste woensdag van de maand: Wine Blogging Wednesday.

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *