Vandaag Parmezaanse aubergines met lamskarbonaadjes. 2 flinke aubergines in dunne plakken. tomatensaus zoals gemaakt in log dd 4 steptember.
1 bolletje buffelmozzarella, 75 gram vers geraspte parmezaanse kaas, olie, bloem, peper, zout, basilicum.
De aubergines snijden, in een vergiet leggen en met flink wat zout bestrooien. Laat ze zo 30 minuten liggen. Dan afspoelen en droogdeppen. Even door de bloem halen (zorg dat er niet teveel bloem aan kleeft.) Bak nu de aubergines naast elkaar in een platte pan tot ze goudbruin zijn. Bedek de bodem van een ovenschaal met een laagje tomatensaus, daarop plakken aubergine, de mozzarella in dunne schijfjes gesneden, en wat parmezaanse kaas. Herhaal deze werkwijze tot de plakken op zijn. Eindig met aubergines en strooi er nog ruim kaas over. De ovenschotel 30 minuten in de oven zetten en voor het opdienen even laten rusten.
Het dessert was vandaag een Bretonse koek. Gekocht van onze Franse buren op de camping. Zij staan met Bretonse producten op boerenmarkten in Luxemburg en Duitsland. We kochten er onder andere deze heerlijke boterkoek, bereid met de beroemde baratteboter. Later meer over de Bretonse koopwaar. We dronken een espresso toe. Voor de illustratie moest het Ministerie teruggrijpen naar een foto van enige tijd geleden.
© ellen