Het was een beetje rommelige dag gisteren en we konden pas heel laat eten. Confit de canard stond op het menu. Tegen etenstijd kregen we nog bezoek dus heb ik er maar een hapje bij gemaakt. Twee verschillende vleesgerechten, zo hadden we allemaal iets.
Confit de canard; 2 eendenpootjes heel langzaam in eendenvet gaarkoken. Het vlees mag niet bakken, en moet helemaal in het vet liggen. Laat de pootjes zo in ongeveer 1 uur gaar worden. Neem ze dan uit het vet en leg ze even onder de voorverwarmde gril om een mooi, knapperig korstje te krijgen.
Ik had ook nog twee kalfslapjes die heb ik even snel om en om gebakken. Kalfsvlees met salie is een prima combinatie en gelukkig staat de salie in de tuin er weer prachtig bij. Voeg op het laatste moment nog wat blaadjes salie aan de braadboter toe en dien de kalfslapjes op met versgemalen peper en zout, en een paar salieblaadjes. We aten er een salade bij van Romeinse sla en pruimtomaatjes, gebakken aardappeltjes met verse bieslook. Een stukje kaas toe. En espresso.
© ellen