ZHENG…

luxemburg oktober 037

Kort verslag van wat we zoal gegeten hebben in het Paasweekende;

Donderdag na het werk zijn we meteen vertrokken naar Luxemburg. Na een voorspoedige reis snel de caravan geïnspecteerd, gelukkig geen muizen bij ons, Max even in het bos laten hollen.
Hij ruikt al op grote afstand waar we heen gaan en begint dan te kwispelen.
Ans en Hijn komen pas laat.
We willen niet al te ver weg gaan om te eten. Zelf koken gaat niet want we hebben nog niets in huis. We besluiten in het dorp te blijven en naar Chinees restaurant Zheng te gaan.
Ik schreef er al eerder over; een bijzonder Chinees restaurant. Mooi ingericht met Chinees antiek, bijzonder aardige bediening en een originele kaart. Geen gerechten met de hier zo bekende kledderige rode eenheidssaus, maar mooie uitgebalanceerde smaken.
We kregen een welkomshapje; stukjes gegrilde kip met noten gewikkeld in een slablad en een kommetje paddestoelenbouillon.
Daarna kozen we voor Dim Sum, vijf verschillende soorten in een mooi stoommandje met een sojasaus erbij. Op de bodem van het mandje een citroenblad wat een heerlijke geur gaf.
Paul at vervolgens gegrilde eend met pruimensaus, perfect gegrild, lekkere eend. Ik koos gefrituurd lamsvlees. Kleine stukjes lamvlees in een deegkorstje met stukjes rode en groene peper. En rijst.
We dronken er een Pinot Gris bij uit Schengen van de Markusberg.
Een kopje espresso toe.
Ik zou willen dat er hier in de buurt zo’n Chinees restaurant te vinden was.

En voor de fans; Olaf, de oude RTL weerman was er ook!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *