HET WONDER UIT HET PAKJE…

Met de regelmaat van de klok spreekt de Baas van het Ministerie je vermanend toe. Schrijft het Ministerie boter, dan bedoeld het Ministerie boter! Niet Bak en Braad, Marga-, Halva- of andere rine, Blue Band, Zeeuws Meisje of Gouda’s Glorie. En Baas heeft gelijk! Houd de zaken zuiver. Denkend over dit fait accompli schoot me een anekdote te binnen. Al weer jaren geleden hadden wij kennis aan de chef-kok van een gerenommeerd restaurant in de binnenstad van Eindhoven en die vertrelde het volgende verhaal: De donderdagavond was de koopavond in Eindhoven. Het restraurant had bedacht ook die avond volle bak te trekken en daartoe deed het het winkelend publiek een aardig aanbod. Tegen een schappelijke prijs verzorgde het bedrijf een maaltijd, bestaande uit een soepje, een hoofdgerecht en een toetje. Een glas wijn was bij de prijs inbegrepen. Het hoofdgerecht bestond uit gebakken zeetong, en het speciale was dat je die onbeperkt kon bestellen. De formule werd een succes, vooral omdat de tongetjes er zo mooi gebakken werden, prachtig goudbruin. Heel de stad sprak erover. Verschillende concurenten stuurden “spionnen” op pad, het geheim van de gouden tongetjes bleef geheim. Dat heeft zo geruime tijd geduurd, tot op een kwade dag een stagiaire van onze kennis van bedrijf wisselde. Argeloos deelde hij zijn nieuwe baas het geheim mede: ze gebruikten Croma. Je moest er wèl even bij blijven.

© paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *