WATERKERS….

Ik zie het hier bijna nooit in de winkel liggen maar vandaag was er waterkers. Ik vind dat erg lekker dus een zakje gekocht en er een salade van gemaakt met een uitje en tomaatjes. De smaak viel wat tegen, een beetje flauw. In Luxemburg koop ik vaak waterkers, het ligt daar in de grote Cactus supermarkt in een speciale bak met stromend water. Altijd kraakvers in mooie bosjes gebonden. Die waterkers smaakt veel pittiger. In het riviertje de Aisch, vlakbij onze caravan, groeit het op sommige laagwater plaatsen. We plukken het dan zelf uit het water, dat is helemaal lekker. Ik maak er soms soep van; Waterkerssoep. Een uitje fijnsnijden en in boter even glazig bakken. Een lepel bloem erbij doen, goed roeren en beetje voor beetje een liter water toevoegen. Aan de kook brengen en er 50 gram fijngesneden waterkers bij doen. Vijf minuten doorkoken en met de staafmixer alles pureren. Een beetje room toevoegen en op smaak brengen met peper, zout en wat nootmuskaat. Wij aten vandaag waterkerssalade, lamskarbonaadjes en een paar frietjes. Kaas toe. En espresso

© ellen

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *