Zie voor de marinade en voorbereiding log 09 maart 2006
De kip heeft nu bijna 40 uur in de marinade gestaan. Het vlees is helemaal met smaak doortrokken en al een beetje “gegaard”. Haal de kipdelen uit de marinade en dep ze goed droog. Wentel elk deel door de bloem en bak de stukken kip in olijfolie in 10 minuten bruin. Neem de kipdelen uit de pan en zet ze even weg. Schep de groenten uit de marinade en laat ze uitlekken. Breng in een andere pan de marinade aan de kook. Bak de groenten in het achtergebleven braadvet en roer er het cacaopoeder door. Leg de kipdelen erop en giet de marinade erover. Voorzichtig omscheppen en het mengsel aan de kook brengen. Zet de pan, met afgesloten deksel, vervolgens ongeveer 1 ½ uur in een voorverwarmde oven op 160 graden. Een half uur voor het einde van de gaartijd moet het deksel eraf, zodat de saus kan indikken. Er zijn varianten van dit recept waarbij de groenten gepureerd worden, wij aten ze zo. Cacao wordt in dit recept gebruikt als specerij en geeft een heel typische toets aan het gerecht. Serveer er macaroni bij, overgoten met een beetje truffelolie. (Het oorspronkelijke recept vraagt om 2 grijze Bourgondische truffels, die zijn hier niet zo eenvoudig te krijgen. Een beetje goede truffelolie voldoet ook!) Het is wonderbaarlijk hoe de smaken van truffel en cacao elkaar versterken.
We dronken er een Cru de Beaujolais bij, een 2004 Brouilly van het huis Eugène Laron.
© ellen