Heel lekker, ook voor vegetariƫrs. Dit gerecht is wel erg machtig. Wij aten er een paar lamskarbonaadjes bij.
Voor vier personen; 2 aubergines, zout, bloem, olijfolie, 1/2/ blik tomaten, 3 teentjes knoflook, 1 bolletje mozzarella (echte buffel mozzarella), verse basilicum, Parmezaanse kaas, vers geraspt.
De aubergines in de lengte in dunne plakken snijden en bestrooien met zout. Zet ze zo een half uurtje weg. Spoel het zout eraf, dep de plakken droog met keukenpapier en wentel ze door de bloem. Bak de aubergines in een laagje olie lichtbruin. Een paar plakken per keer, anders worden ze klef. Laat de gebakken aubergines op keukenpapier uitdruppen. Maak een saus van een beetje olijfolie knoflook en de tomaten. Voeg op het laatst basilicum toe. Snijd de mozzarella in hele dunne plakjes. Bedek de bodem van een ovenschaal met een laagje aubergines, hierop wat tomatensaus en een paar plakjes mozzarella. Strooi er Parmezaanse kaas over. Dan weer een laagje aubergines, tomatensaus, enzovoorts. De laatste laag aubergines bestrooien met Parmezaanse kaas en de schotel 30 minuten in een voorverwarmde oven zetten. Je kunt dit gerecht heel goed van te voren maken, en dan later in de oven zetten. Met een frisse salade een mooi zomers gerecht. Wij aten er een paar lamskarbonaadjes bij. Stukje Morbier kaas toe( zie gisteren) En espresso