VARKENSVLEES MET MOSTERDSAUS…

Vanavond aten we varkensvlees met mosterdsaus en andijvie met ui en tomaat. 2 karbonaden (schouder) of lapjes varkensvlees. 1 grote ui in ringen boter 2 eetlepels grove mosterd beetje bouillon ¼ room zout, peper, peterselie Het varkensvlees aan beide kanten aanbraden, een flinke ui toevoegen en even meebakken. Een beetje bouillon erbij doen en zo het vlees ongeveer 20 minuten laten stoven. De mosterd mengen met de room en bij het vlees voegen. Laat alles zo nog 30 minuten stoven. De andijvie wassen en goed uit laten lekken. In een grote platte pan een stukje panchetta of ander spek bakken met een fijngesnipperd uitje en teentje knoflook. Dan twee kleine tomaatjes toevoegen even meebakken en dan de andijvie in fijne reepjes kort meebakken. Wij aten er Elzasser Spätzle bij. Espresso toe.

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *