Vanavond Pörkölt. 500 gram varkenslapjes, 1 gerookte worst uit Morteau, 1 ui fijngesnipperd, 2 teentjes knoflook, een scheutje witte wijn, 1 lepel paprikapoeder, 250 ml tomatenpulpo. Het varkensvlees in reepjes snijden en in olijfollie aanbraden. De ui en de knoflook erbij doen en even meebraden. Afblussen met de wijn en de tomatenpulpo en het paprikapoeder erbij voegen. Dan de worst in zijn geheel in de stoofschotel doen en het geheel zo ongeveer 1 uur zachtjes laten stoven. De worst geeft een heerlijke rokerige smaak mee aan het andere vlees en de saus. Als het vlees gaar is de worst uit de pan halen en in plakjes snijden. Afmaken met peper, zout en wat fijgehakte peterselie. De worst weer bij het vlees doen. Wij aten er rijst bij en een ruccolasalade. Je kunt er ook nog aardappelen bij doen. Voeg dan geschilde aardappelen 20 minuten voor het einde van de kooktijd toe. Geitenkaasje toe.
© ellen