Rog met bruine boter en kappertjes…

Vandaag ‘vroeg’ gegeten. Vanavond is het Bonte avond in “Het Ridderhof”. Een echte carnavalsavond. Voor de lezers boven de grote rivieren; het is hier bijna carnaval, en alles staat dan in het teken van… Kletsavonden, liedjeswedstrijden, blaasfestivals enzovoorts… Ook Neel en Ans en zussen treden vanavond op in het Ridderhof, een van de plaatselijke café’s. Les Damiques, zes dochters van de bakker vormen een, bijna landelijk beroemde, groep. Zij zingen ter lering en vermaak over lief en veel leed. Meer over de dames Mik is te zien en te lezen op de site van Les Damiques. Maar goed, wij eten dus vroeg want we hebben nog net kaartjes kunnen bemachtigen en de optredens beginnen al vroeg. Inmiddels heb ik me bedacht, ik voel mij niet echt lekker en besluit thuis te blijven. Vandaar dat ik nu in alle rust mijn stukje kan schrijven. Paul, Marleen en de jongste bediende zijn zojuist, door de stromende regen vertrokken. Over de rog, een hele makkelijke vis. Je koopt meestal alleen de vleugels. De rest is niet eetbaar. Het vel is erg lastig te verwijderen, laat dat aan de vishandelaar over. Rog behoort tot de familie haaien roggen en vleten. Ze hebben geen enge graten maar een keurig waaiervormig kraakbeen scelet. Makkelijk dus. De rog pocheren in visbouillon, ongeveer 10 minuten. Smelt intussen een flinke klont boter (ROOMBOTER niets anders) in een sauspannetje. Als de boter begint te kleuren, snel twee eetlepels kappertjes erbij doen en even laten verwarmen. De rog op de borden leggen er de bruisende boter met kappertjes over scheppen. Wij aten er spinazie bij en gekookte aardappeltjes. En espresso toe.

© elle

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *