INDO-CHINEES….

 

 Ellen werkte en ik was vrij, beiden ontbrak het aan culinaire inspiratie. Een van de twee Chineese restaurants in ons dorp heeft een redelijke fastfood oplossing voor dit soort landerigheid. Het heet Bami Rasa Sajang. Het gerecht is zo Chinees als mijn klompen, en Indonesisch is het ook niet. Hooguit is het geïnspireerd door de Indonesische keuken. Het bestaat uit Bami (of Nasi, of witte rijst) met gestoofd rundvlees in een peperige bouillon, gebakken varkensvlees in zoetzure saus en kip met garnaaltjes en ui. Het gerecht wordt gecompleteerd met twee lullige stokjes saté in deplorabele staat en saus. Wij deden samen met één portie. Het vulde ons voor slechts één tientje, en daarmee is alles gezegd.

P.s. : we dronken er een eenvoudige Elzasser bij (vandaag aangevuld, Ed!) en dat was verreweg het beste van de maaltijd. De inspiratie zul jij, lezer, moeten halen uit het plaatje. Varkensvlees met zwarte boontjes. Heeft Ellen eens voor mij gemaakt.

© paul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *