PIROSJKI…

Het leek hier gisteren wel een fabriekje. Ik wilde wat Pelmeni maken om in te vriezen, toen het deeg klaar was kwamen Neel Evert en de kinderen. Nou is dat vullen van die pelmeni een prima werkje voor kleine kinderhandjes, ze hebben ijverig meegeholpen. We hebben nu een mooie voorraad in de diepvries. Gisteren wel een portie opgegeten. Al vóór het bezoek kwam nog een recept uit het russisch kookboek: Pirosjki, een soort kleine pasteitjes. 

Maak een soepel deeg van 300 gram bloem, 5 eetlepels melk, 125 ml yoghurt, 1 ei, 4 eetlepels zonnebloemolie, 1 zakje bakpoeder en een mespuntje zout. Het deeg uitrollen tot een rechthoekige lap en daaruit kleine lapjes snijden van 9×6. Maak vulling van 200 gram gehakt, 1 fijngesnipperde ui, 1 hardgekookt ei, wat nootmuskaat, peper en zout. Leg op de lapjes deeg een lepel vulling en vouw de lapjes met natte handen stevig op elkaar. Deze pasteitjes kun je in olie frituren of in de oven bakken op 170 graden tot ze mooi bruin zijn. Serveren met een lepel zure room. Je kunt ongeveer 25 pasteitjes maken met deze hoeveelheden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *