De Pörkölt van de Jongste Bediende…

ppp 

Tijdens een bezoek op maandagavond kondigde de Jongste Bediende aan dat hij pörkölt ging maken. Hij had er nog een paar vragen over. En nadat Ellen die naar beste vermogen had beantwoord en hem ook nog een zakje gerookt paprikapoeder ter hand stelde (voor het beste resultaat), nodigde Marleen ons spontaan uit om te komen eten. De Jongste Bediende leek er even mee in te zitten, maar hij vermande zich snel. We waren welkom.

Woensdagavond genoten we dan van de schotel. Het beste rundvlees, smeuïg gesmoord in de beste paprika. Pikant (letterlijk en figuurlijk) was de toevoeging van een kneepje Harissa uit de tube. Daar kunnen de Hongaren een puntje aan zuigen.

Erbij aardappelpuree met knolselder en spercieboontjes. Bonbons toe. Goeie wijn overigens ook…

Wij zijn trots op onze Jongste Bediende…

One thought on “De Pörkölt van de Jongste Bediende…

  1. Als ik dit zie verlang ik terug naar Hongarije, nog even wachten tot de zomervakantie 😉 De hongaren doen er voor het pikante altijd Eros Pista in, ik noem het altijd hongaarse sambal, dat is zo lekker. We nemen ook altijd de kruiden mee uit Hongarije voor de lekkerste Gulyasleves en Pörkölt.

    Groetjes, Francis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *