Vanavond een snelle maaltijd. Ik heb vorige week een flesje truffelolie van de Firma Urbani (Italie)gekocht bij de Sligro. Wij vinden truffels heerlijk, maar hier in Nederland zijn ze nogal prijzig en ook niet zomaar overal te koop. Er is wel een heleboel goedkope namaak te krijgen, let daarvoor op. Slager Fred de Leeuw uit Amsterdam weet alles van truffels en verkoopt ook diverse truffelprodukten. Koop liever een klein beetje olie van goede kwaliteit dan proef je met een enkel drupje wat truffel is. Smaak en geur omschrijven is moeilijk, laten we maar zeggen “aards”, gewoon een keer proberen. En dan wel zo simpel mogelijk; een paar drupjes op een omelet of zoals wij vanavond aten met pasta. Kook goede pasta al dente. Snipper een teentje knoflook in een beetje olijfolie en laat dit even uitzweten. Voeg de uitgelekte pasta erbij en roer er dan parmaham of coppa door en wat verse basilicum. Eventueel wat stukjes tomaat. Strooi er versgeraspte parmezaanse kaas over. Druppel de truffelolie over de pasta en dien snel op.
© ellen