Jägertee…

 

Het Ministerie kreeg een vraag. Aangezien het Ministerie vanavond bezig was met slechte ervaringen opdoen in de plaatselijke Horécaf kan een en ander pas op dit late uur beantwoord worden. De vraag betreft Jägertee, en het antwoord luidt als volgt: Jägertee (ook wel Jagatee) is een drank uit Oostenrijk en het noorden van Italië (Süd-Tirol). De naam wordt door de Europese Unie beschermd. De drank bestaat uit Zwarte thee en Obstschnaps (Obstler) en/of rum. De verhouding thee-sterke drank dient zodanig te zijn dat het alcoholpercentage van de drank 12 tot 15 procent is. De drank wordt warm gedronken. In Oostenrijk wordt Jägertee ook kant en klaar aangeboden. In de afdelingen Duitsland en Oostenrijk van de kookbibliotheek van het Ministerie werd evenwel geen enkel recept gevonden voor Jägertee. Geen nood. Uit wat we van het onderwerp te weten zijn gekomen blijkt Jägertee een variant van de oeroude Duits-Oostenrijkse klassieker Teepunch.

Men neme: 2 liter Zwarte thee (sterk), Suiker naar smaak, Sap van 3 citroenen, Sap van 3 sinaasappelen, Schil van 1 citroen, Schil van 1 sinaasappel, Steranijs naar smaak, Kruidnagel naar smaak, Kaneel naar smaak, Vanille naar smaak, Zoveel Rum dat het 1/8 van de totale drank uitmaakt.

Thee zetten, zeven en daarna de ingrediënten erbij, behalve de alcohol. Tijdje laten trekken, niet koken. Is de thee op smaak, dan de rum toevoegen. Heet serveren.

© paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *