Marleen kwam vanavond al een onderdeel van het kerstdessert brengen; eigen geteelde- en ingemaakte kersen! Het dessert wordt nog ingewikkeld want iedereen wil iets anders bij die kersen. De één chocolademouse, de ander ijs, weer een ander een stukje gebak, maar iedereen wil de kersen geflambeerd, dat is vast iets. Voor de rest zie ik nog wel, het zal een combinatie van alles worden. Natuurlijk moesten we ook gewoon eten vanavond. AH wist al geen raad meer met teveel ingekochte tonijncarpaccio. Vandaag twee porties voor de prijs van één. Dat was dus een mooi voorafje. Verder varkenskarbonaden (van Sumiranvarkens), aardappeltjes uit de oven en tomaatjes. Het restje van de saus van maandag (stiltonsaus) was heerlijk bij zowel het varkensvlees alsook bij de tomaatjes. Tomaatjes uit de oven: een trosje cherry tomaatjes, een teentje fijngehakte knoflook, paar blaadjes basilicum, peper, zout en een flinke scheut olijfolie. De tomaatjes in een ovenschaaltje schikken en een paar keer inprikken (ze laten dan vocht los wat gemengd met de olie een heerlijk sausje geeft). De rest van de ingrediënten erdoor mengen, goed omroeren en ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven zetten op 200 graden. We aten nog een stukje stilton toe. En natuurlijk espresso.
© ellen